Zonnepanelen gebruiken in de winter

Wellicht vraagt u zichzelf af of zonnepanelen in de winter nog werken. Is het dan nog wel handig om een zonnepanelen pakket te nemen en welke zonnepanelen zijn geschikt voor in de winter.

Werken zonnepanelen nog goed in de winter?

De zonnestraling is natuurlijk veel minder in de winter. De zon schijnt minder en gaat steeds eerder onder. Het is daarom ook waar dat de prestaties van zonnepanelen in de winter dalen. Maar dat betekent niet dat ze helemaal geen energie produceren. Om de meeste elektriciteit uit zonnepanelen te halen, is het belangrijk dat de panelen zo schoon mogelijk zijn en optimaal worden gericht naar de zon. De schuine hoek van de panelen is afhankelijk van uw locatie en de seizoenen.

Hoe zonnepanelen optimaal gebruiken in de winter?

Om het meeste uit de zonnepanelen te halen zijn er deze tips:

  1. Zorg er altijd voor dat uw panelen schoon en vrij van sneeuw en ijs blijven. Als er sneeuw of ijs op de panelen ligt, veeg deze dan af om de prestaties te verbeteren.
  2. Plaats de panelen zo dat ze ongehinderd zonlicht kunnen opnemen. Probeer om panelen die naar het zuiden georiënteerd zijn
  3. Controleer uw onderhoud regelmatig. Dat kan u zelf doen maar ook door een instantie zoals nl. Als uw panelen niet goed werken, kan het zijn dat ze vervangen moeten worden of dat er kleine reparaties nodig zijn om de prestaties te verbeteren.

Is het handig om zonnepanelen aan te schaffen in de winter?

Nee, het is niet slim om zonnepanelen aan te schaffen in de winter. In de winter is er minder zonlicht, dus de energie-opbrengst van de zonnepanelen zal lager zijn. Het is beter om zonnepanelen aan te schaffen in de lente of de zomer, wanneer de zonnestraling het sterkst is.

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart