Waarom kleine en middelgrote magazijnen kunnen en moeten automatiseren

De voordelen van geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (AS/RS) groeien, bijna net zo snel als de systemen in populariteit toenemen als een hulpmiddel voor opslag en fulfilment in verschillende industrieën.

Om optimale resultaten te garanderen – resultaten die het product beschermen en de verpakkingsinvestering van het bedrijf optimaliseren – moeten magazijnen hun processen beter automatiseren. Er vindt een technologische evolutie plaats op twee gebieden – in de apparatuur zelf – en in de magazijnbeheersoftware die de geautomatiseerde lijnen integreert met legacy-systemen.

Hoe meer geautomatiseerd uw operatie is, als deze op de juiste manier is ontworpen, geïmplementeerd en onderhouden, hoe meer controle u heeft over de kosten in verband met arbeid, bederf en materiaalbehandeling, evenals de kosten die gepaard gaan met het handhaven van de temperatuurregeling in grote faciliteiten.

Voor degenen die de output willen verhogen, op- of afschalen volgens de vraag en willen integreren met enterprise resource planning-systemen (ERP’s) en andere systemen, kan een AS/RS een goede oplossing zijn.

Laten we de voordelen eens nader bekijken.

Verhoogde output

Het installeren van een AS/RS komt neer op het gebruik van de nieuwste technologie om magazijnbeheersystemen (WMS) en ERP-systemen te integreren om de magazijnefficiëntie te optimaliseren, wat resulteert in een hogere output.

Het gebruik van één aanspreekpunt voor geautomatiseerde magazijncontroles, evenals realtime oplossingen voor gegevensverzameling en query’s, verhoogt de efficiëntie. Bovendien werkt uw faciliteit soepeler door onmiddellijke status en gebruikersinvoer te bieden, evenals het volgen en controleren van dozen.

Een orderbeheersysteem met hoge dichtheid is flexibeler dan een traditioneel op een kraan gebaseerd of radioshuttle-reksysteem, waardoor een hogere doorvoer mogelijk is. Pallets en kratten zijn sneller te verplaatsen. Bovendien kunnen deze systemen vaak worden geïnstalleerd om de contouren van bestaande gebouwen te volgen, waardoor nieuwbouw overbodig wordt. Door hun unieke ontwerp kunnen pallets op het platform van de kar rusten, waardoor er geen complicaties optreden bij het hanteren van planken, wikkelstaarten, enz.

Een ander voordeel is dat moderne systemen zijn gebouwd met standaard industriële componenten, waardoor ze sneller te repareren zijn als ze defect raken. Downtime moet minimaal zijn omdat onderdelen gemakkelijker te verkrijgen zijn. Ook zijn de reparatiekosten lager.

Flexibiliteit

Flexibiliteit kan ook een rol spelen bij het kiezen van het type systeem dat moet worden geïnstalleerd. Een AS/RS biedt veel bedrijven meer flexibiliteit.

Aangezien distributiecentra vaker worden gebouwd in stedelijke en voorstedelijke gebieden, wordt onroerend goed duurder en kan de beschikbare ruimte beperkt zijn. Dit maakt het des te belangrijker om hogere voorzieningen te kunnen bouwen. Met een AS/RS kunnen planken zo hoog worden gestapeld als nodig is. Het systeem kan worden geconfigureerd om hoge schappen aan te pakken zonder gevaar voor werknemers die apparatuur moeten bedienen om pallets op te halen.

De modulaire systemen bieden maximale opslagcapaciteit met de hoogste doorvoer en de kleinste footprint. Daarnaast kunnen er meer modules worden toegevoegd naarmate de capaciteitseisen en SKU’s toenemen.

Een bijkomend voordeel van een modulair systeem is het gemak waarmee het aangepast kan worden. De vraag kan fluctueren. Als de kooptrends verschuiven, moet uw faciliteit mogelijk dienovereenkomstig worden opgeschaald – of verlaagd. Met een modulair systeem kunt u veranderen als de fulfilmentbehoeften veranderen. Met een AS/RS kan het gehele magazijn worden geoptimaliseerd op basis van volume. De bestelmix kan worden aangepast aan de omstandigheden.

integratie

Het is van vitaal belang om verbeteringen in apparatuur te integreren met transactieactiviteiten. Het blijft evolueren. Track en trace technologie geeft transparant inzicht in waar elke pallet zich bevindt en wanneer deze is aangekomen. Elk kan nu worden getraceerd tot aan de eindklant.

Traditionele, starre, zware automatiseringssystemen voor magazijnen kunnen een uitdaging zijn om te integreren in bestaande faciliteiten, waarbij aanpassingen aan de faciliteiten nodig zijn om ze te accommoderen. De opslagcapaciteit met ultrahoge dichtheid van een moderner systeem zorgt voor variatie in de lay-out, het ontwerp en het volume van het gebouw, terwijl het een grotere opslagcapaciteit en flexibiliteit biedt bij Brownfield-locaties.

Onthoud dat gewoon sneller bewegen niet gelijk staat aan een hogere doorvoer. Als het systeem is ontworpen om te worden geïntegreerd met uw bestaande systemen, zal het effectiever zijn. Uw magazijnsysteem is onderdeel van uw complete transactiesysteem, inclusief uw voorraadbeheersysteem. Een AS/RS kan worden geoptimaliseerd op basis van de waarschijnlijkheid dat dat item moet worden opgehaald.

Is een geautomatiseerd opslag- en ophaalsysteem iets voor jou?

Een AS/RS biedt een aantal voordelen voor de moderne faciliteit van vandaag. Voordat u echter investeert in een grote aankoop van apparatuur, moet u een expert raadplegen die u kan adviseren over systemen die het beste bij uw behoeften passen.

Werk samen met een partner die meer dan één type automatiseringsoplossing biedt – een partner die u zal helpen opschalen naar volledige automatisering als dat uw doel is. Overweeg altijd het volgende deel van uw reis terwijl u uw beslissing neemt.

creditSource link

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart