Hoe werkt time registration het beste voor jou?

Hoe tijdregistratie oftewel time registration het beste werkt voor jou hangt met veel dingen samen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk de eisen die jij zelf stelt aan het tijdregistratie systeem. Moeten er veel gegevens worden opgeslagen of is een enkel gegeven voor jou al voldoende? Wil je overzichten kunnen maken en zo ja wat moet er dan in die overzichten staan? Zijn er veel werknemers of zijn het er slechts enkele?

De kenmerken van een goed tijdregistratie systeem

Een zonder meer goed tijdregistratiesysteem bestaat niet, er zijn wel aanbieders van tijdregistratiesysteem, bijvoorbeeld EasySecure, die een basissysteem voor handen hebben en aanbieden, maar een goed tijdregistratiesysteem is een tijdregistratiesysteem die aangepast is aan de persoonlijke wensen van het bedrijf. Er zit namelijk een groot verschil tussen een kleiner en een groter bedrijf wat wensen betreft, maar er kan nog veel meer verschil zitten, bijvoorbeeld wat betreft de te registreren tijdstippen.

Basiskenmerken of extra wensen?

De basis van een goed tijdregistratie systeem is uiteraard het registreren van tijd. Bij het registreren van tijd kan onderscheid gemaakt worden in start en eindtijden en bijvoorbeeld pauzetijden. Het is ook mogelijk om alle ingegeven tijdsregistraties voor iedere werknemer te doen. Wanneer je de registraties er dan op wilt naslaan kun je het systeem een overzicht laten maken van bijvoorbeeld alle start en eindtijden, of ieder andere ingegeven selectie. Ook kan er ingesteld worden dat het systeem zichzelf na verloop van tijd overschrijft waardoor het systeem wissen voordat je verder kunt niet nodig is.

Hoe zit een tijdregistratiesysteem precies in elkaar?

Een tijdregistratiesysteem kan dus een eenvoudig systeem zijn met alleen basisgegevens maar het kan ook een uitgebreider systeem zijn. Een tijdregistratiesysteem is geschikt voor ieder mogelijk bedrijf, waarbij het niet uitmaakt om slechts een handjevol medewerkers te hebben, of tientallen of zelfs honderden. Ook zijn er verschillende tijdsregistraties per medewerker mogelijk op alle mogelijke dagen van de week. Verder kan er gekozen worden voor tijdsregistratie met bestaande passen en aangeleverde paslezers, maar ook tijdregistratie met nieuwe passen. Het meest populair en ook het meest werkbaar is tijdregistratie via smartphone, puur omdat er weinig materiaal nodig is om het systeem werkbaar te maken.

Waarom is time registration met smartphones een goed idee?

Tijdregistratie met smartphones is een goed idee omdat iedere werknemer vandaag de dag in het bezit is van een smartphone. Ook is het zo dat deze al dagelijks wordt gebruikt dus iedere werknemer kan zonder problemen de smartphone hanteren, zonder daar eerst uitleg over te moeten krijgen. Natuurlijk zal het tijdsregistratiesysteem op de een of andere manier gesynchroniseerd moeten worden met de smartphone, maar wanneer dit eenmaal is geregeld is het een fluitje van een cent om nieuwe werknemers toe te voegen en oud werknemers te verwijderen. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan het werken met tijdregistratie via de smartphone, maar aan ieder tijdregistratiesysteem zitten nadelen. Als je de voordelen met de nadelen vergelijkt dan is het nog altijd zo dat deze vorm van tijdregistratie nog altijd de meeste voordelen kent.

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart