Het leegmaken van jouw kantoor of pand – alles wat je moet weten

Het leegmaken van een kantoor of pand is voor veel bedrijven een uitdaging, of het nu gaat om het beëindigen van activiteiten of verhuizing naar een andere locatie. Er komt veel planning bij kijken om ervoor te zorgen dat alles zo efficiënt mogelijk verloopt. Daarom kun je als bedrijf je inboedel laten opruimen door huis-leegmaken-pro.be. Ook dan is het handig om een soort checklist te hebben van dingen die je moet doen. Wij nemen je graag mee door de belangrijkste zaken.

De belangrijkste factoren

Allereerst begin je met het bepalen van de materialen die je nodig gaat hebben. Je kunt denken aan dingen zoals beschermingsmateriaal, een verhuisbus en andere hulpmiddelen. Begin op tijd met het regelen van je materiaal. Dat bespaart je een hoop stress op de dag zelf. Wanneer je alles bij elkaar hebt ga je je huidige spullen en meubels inventariseren. Hou op een lijst bij wat je in huis hebt, en hoe je dat wil vervoeren: in zijn geheel, in een doos of gedemonteerd? Wellicht wil je niet alles meenemen en kun je ook een lijst meenemen van spullen die je wilt verkopen, doneren of recyclen. 

Het vervoer

Wanneer je de eerste stappen hebt doorlopen dan is het tijd om te gaan kijken naar een vervoersbedrijf. Er zijn veel bedrijven die niet alleen huizen leegmaken, maar ook bedrijven en kantoren helpen met het vervoeren van hun spullen bij verhuizing. Maak een planning voor jezelf zodat je duidelijk hebt wanneer je je inboedel wilt laten vervoeren. Dit kun je het beste overleggen met het bedrijf naar keuze zodat je zeker weet dat alles soepel zal verlopen.

Schoonmaken

Nu je kantoor of pand leeg is, heb je bijna alles gehad. Toch is er nog een ding wat je niet moet vergeten: het pand moet nog worden schoongemaakt! Hoe oud, of nieuw, het pand ook is. Veel verhuurders en/of makelaars verwachten dat het pand schoon is wanneer het wanneer het wordt opgeleverd. Maak van tevoren een inschatting van de tijden zodat je niet voor verrassingen komt te staan en huur een schoonmaakbedrijf in als je er niet voor openstaat om het klusje zelf te klaren! Er komt dus een hoop bij kijken wanneer je jouw kantoorpand wilt leegmaken. Maar, als je bovenstaande stappen doorloopt dan kom je zeer zeker een heel eind op weg!

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart