Een modieuze benadering van plukken

Een project uit 2018 dat was ontworpen om de plukprestaties te versnellen en te verbeteren, was zo succesvol dat het een tweede keer vruchten afwerpt voor de Australische moderetailer Katoen Op Groep.

Het bedrijf werkte samen met specialist in material handling en logistieke automatisering Vanderlande om zijn populaire Traysorter-sorteersysteem drie jaar geleden te implementeren in het distributiecentrum van Cotton On Group in Avalon, Victoria, en heeft sindsdien een tweede toegevoegd aan dezelfde faciliteit – een eenheid die net op tijd werd geïnstalleerd om de activiteiten voor het piekseizoen van vorig jaar te stroomlijnen en zorgen ook voor vertrouwen voor de drukke piek van dit jaar.

“Gezien het succes van het eerste project en de positieve impact die het heeft gehad op ons DC, was de volgende logische stap voor ons eenvoudig: er nog een toevoegen!” Andy Sanderson, algemeen directeur van Cotton On Group-distributie, zei dit afgelopen voorjaar bij het evalueren van de prestaties van het product na de piek. “De seconde [Traysorter] werd drie weken eerder dan het afgesproken schema operationeel en we hebben de pieken in 2020 met gemak aangepakt.”

EEN FLAIR VOOR MODE

De Cotton On Group heeft acht merken, exploiteert meer dan 1.300 winkels in 20 landen en biedt werk aan 20.000 mensen over de hele wereld. De succesvolle implementatie door het bedrijf van Vanderlande’s Traysorter in 2018 maakte de weg vrij om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar zowel retail- als online bestellingen – een situatie die sindsdien alleen maar is versneld.

De Traysorter is een zeer flexibele platte sorteerder, ook wel een “bombay”-sorteerder genoemd, die deel uitmaakt van een groter systeem dat volgens Vanderlande elke combinatie van ordertypes en leveringsvereisten aankan. De sorteerder kan een breed scala aan producten verwerken – van kleding, accessoires en kleine pakketten tot schoenendozen en multimedia-items – dankzij de verwisselbare trays. Het modulaire ontwerp van het product betekent dat het volledig schaalbaar is en ook kan worden aangepast aan individuele vereisten. De oplossing kan ook eenvoudig worden aangepast aan een bestaande magazijnarchitectuur, beweren leiders van beide bedrijven.

Het belangrijkste resultaat: kortere pick-to-delivery-tijden en verbeterde prestaties en algehele kwaliteit uit het DC.

“We zijn erin geslaagd de tijd tussen het picken van artikelen tot aan de levering drastisch te verkorten en de nauwkeurigheid van het picken te verbeteren”, legt Sanderson uit. “De [Traysorter] ondersteunt ook een efficiëntere pickstrategie, [which] zal ons helpen om duurzame groei te realiseren, en, belangrijker nog, ons in staat stellen om voortdurend … uitstekende service te leveren aan onze klanten.”

Vanderlande’s focus op fashion retailing maakte ook het verschil. Het 72-jarige bedrijf ondersteunt luchthavens en de pakketmarkt al lang met zijn procesautomatiseringsoplossingen en heeft ook een specialiteit ontwikkeld in material handling-automatisering voor magazijnen, met name die gericht op e-commerce en omnichannel-distributie. De systemen van het bedrijf sorteren elke dag meer dan 52 miljoen pakketten over de hele wereld, beweren bedrijfsleiders.

“Vanderlande heeft een focus op oplossingen voor specifieke industrieën, zoals mode. Hierdoor hebben we een diepgaand inzicht in de complexiteit van het runnen van een succesvol modemagazijnbedrijf”, zegt Roald de Groot, manager warehousingoplossingen van Vanderlande. in een verklaring. “Onze schaalbare oplossing paste perfect bij de omnichannel-distributieaanpak van Cotton On Group.”

creditSource link

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart