5 dingen om op te letten bij het doorlichten van logistieke transportdiensten

Omdat logistiek steeds lucratiever wordt voor de klantervaring, spelen 3PL’s een steeds grotere rol in de supply chain. Het doorlichten van 3PL’s en aanbieders van transportbeheerdiensten is een complex onderwerp en verladers weten misschien niet waar ze moeten beginnen. Nog complexer, sommige 3PL’s kunnen verschillende servicegraden bieden, zoals een 4PL-model dat het bestaande netwerk en de vloten van een verlader combineert met de technologie en oplossing van een 3PL, zoals besproken in deze derde partij versus vierde partij waarde artikel.

Om de juiste partner voor logistieke transportdiensten te vinden voor uw unieke zakelijke behoeften, moeten verladers rekening houden met deze vijf cruciale kenmerken.

  1. Biedt de aanbieder van transportbeheerdiensten logistiek advies aan?

De juiste serviceprovider moet prioriteit geven aan waarde als vertrouwde adviseur en analysepartner. Dat omvat analyse van de huidige activiteiten, kosten per modus, prestaties en benchmarking van bestaande partnerschappen. De juiste partner zal ook met uw team samenwerken om veranderingen door te voeren op basis van gegevensgestuurde aanbevelingen en kansen voor continue verbetering te identificeren.

  1. Focus op de aanschaf en het beheer van vervoerders

Aangezien het hele bedrijf van een aanbieder van transportbeheerdiensten vervoer is, moet elk selectieproces zich ook richten op wat die entiteit doet om zijn vervoerders aan te schaffen en te beheren. Het recht Partnerschap met 3PL-providers transparant zijn over hun carrier-doorlichting en kwalificatieproces. Dergelijke organisaties zullen ook regelmatig nalevingsaudits uitvoeren en samenwerkende verladers helpen bij het indienen van RFP’s en het beoordelen van reacties.

Dat omvat het helpen van verladers bij het beheren van de: laatste mijl inkoopproces en zelfs het aanbieden van in-house diensten die beschikbaar zijn binnen de 3PL. De vermenging van zowel nieuwe als bestaande middelen ondersteunt de transparantie en biedt financiële en strategische voordelen voor verladers en de oplossingen die worden geboden via de logistieke transportservice:.

Het is niet alleen uitzoeken wat te doen met transport alleen dat van invloed kan zijn op de beslissing om met een full-service 3PL te werken. Zoals verder herhaald door Wereldwijd handelsmagazine, “Een van de meest voorkomende fouten die optreden bij het runnen van een magazijn (in-house in tegenstelling tot het gebruik van een 3PL) is als de verpakkings- en verzendingsprocedures niet duidelijk worden begrepen en/of als het bedrijf weinig ervaring heeft op dit gebied, waardoor de juiste etikettering en het kunnen onderhandelen over gunstige tarieven met vervoerders.”

Extra manieren om de uitvoering op zendingsniveau te benutten, zijn bijvoorbeeld het continu optimaliseren en consolideren van zendingen, het volgen van de volledige levenscyclus van zendingen, het integreren van systemen en logistieke transportdiensten. Door dat te combineren met het vermogen van een 3PL om te helpen met magazijnfuncties, inclusief inpakken en verzenden, is het gemakkelijker om meer waarde te halen.

  1. Kijk altijd naar de gegevens om de verwachtingen voor ROI en waarde te zien

Een andere cruciale stap in het selectieproces is het laten realtime gegevens praten voor de 3PL. Elke organisatie zal onvermijdelijk beweren dat haar software de beste en belangrijkste is. Degenen met echte waarde en ervaring zullen echter hun gegevens het verhaal laten vertellen. 3PL’s moeten realistische verwachtingen hebben van wat verladers kunnen zien in termen van ROI en waarde. Dat kan verder het gebruik van toegewijde accountteams omvatten, continue branche-updates om op de hoogte te blijven van de marktvolatiliteit, en regelmatige, driemaandelijkse zakelijke beoordelingen die de algehele waarde van het partnerschap zelf aantonen.

  1. Bekijk hun automatiseringsmogelijkheden en workflows

Hoewel het kiezen van de juiste provider slechts een deel van het proces is, begrijpen en nadenken over het gebruiksgemak van de software en technologie-integraties is ook belangrijk om te overwegen. In veel gevallen verwijst dit naar de intuïtieve workflows die bestaan ​​met het TMS in werking. Zelfs met volledig beheerd logistieke transportdiensten, kunnen verladers nog steeds communiceren met de 3PL via het TMS. Een uitzondering is bijvoorbeeld geautomatiseerd en maakt het naadloos delen van ordergegevens mogelijk om een ​​kant-en-klare oplossing te creëren om het transportbeheer effectief te voltooien.

Verladers moeten de automatiseringsmogelijkheden en workflows die mogelijk zijn binnen het TMS evalueren. Verzenders kunnen deze tijd nemen om het systeem en de workflow van een serviceprovider te beoordelen alsof ze het intern kopen. Ze willen dat hun serviceproviders zo efficiënt mogelijk werken, wat de serviceniveaus verbetert en de overhead verlaagt. Er zal een tijd komen dat verladers mogelijk moeten communiceren met het systeem en de serviceprovider om specifieke ladingen uit te voeren of anderszins de onvermijdelijke uitzonderingen te beheren. Dit kan worden bereikt door logistieke transportdiensten.

  1. Aanpassing en compatibiliteit met uw bestaande technische stack

Onderdeel van het doorlichtingsproces voor het kiezen van een 3PL en logistieke transportservice: betreft de compatibiliteit van het systeem met de bestaande technologiestack van een verzender. Sommige TMS-platforms zijn simpelweg incompatibel en vertrouwen op verouderde technologie. Cloudgebaseerde systemen kunnen echter gebruikmaken van API’s om naadloos gegevens te delen en herwerk te verminderen. API-gestuurde platforms maken het ook mogelijk om workflows aan te passen en te configureren, zodat verladers het systeem gemakkelijker kunnen implementeren.

Kies de juiste Logistieke transportdiensten Aanbieder door samen te werken met GlobalTranz

De kennis en technologische mogelijkheden die voortkomen uit het werken met een logistieke transportdiensten leverancier stellen bedrijven in staat om operationele en concurrentievoordelen te creëren door middel van hun supply chain-strategie. Bekijk hoe uw team kan profiteren van verhoogde efficiëntie en waarde met beheerde transportservices door: verbinding maken met GlobalTranz vandaag.

creditSource link

Ondernemenderegiobrugge
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart